Katharina

Min väg framåt

Min önskan är att få bidra med det jag lärt och lär mig, de insikter jag fått och får till så många som möjligt. För att de ska kunna använda, tänka vidare och vidareutveckla det de upplever är användbart för just dem. Jag vill hålla kurser och föredrag, leda meditationer och andra upplevelser runt om i Sverige och världen, gärna i samarbete med andra.

Min vision är att människor ska uppleva vilken fantastisk möjlighet det är att ha fri vilja, att ta ansvar för sitt välmående och liv, att ha möjligheten att uppleva den förunderliga och vackra planeten jorden och ta hand om den på bästa sätt.

Min väg hittills

Jag har största delen av mitt liv varit intresserad av hur och varför vi fungerar som vi gör och vad det leder till. Intresset vaknade med en fråga jag ställde mig själv när jag var nyss fyllda 8 år. Vad är det som sker som gör att en sprallig och rörlig 5-åring kan bli till en stelnad och stapplande 85-åring, medan andra fortfarande är rörliga i samma ålder? Frågan uppstod när jag såg min lillebror slå kullerbyttor på gräsmattan och en man samtidigt kom ut med sin gåstol genom en dörr på ålderdomshemmet där vi var för att det var midsommar. Våra föräldrar var med i en folkdansuppvisning där det fanns dansare som var pensionärer sedan länge och hade bra kondition och var rejält rörliga.

Uppväxt

Kompisar var det ont om. Jag passade nog aldrig riktigt in utan att jag visste varför. När jag som vuxen träffat tidigare klasskompisar har de uttryckt att jag var som i en annan liga, från en annan värld. Vad det nu var så provocerade det en hel del elever, lärare och andra jag stötte på ute i samhället. Trots att jag ända sedan födseln varit glad, snäll och lugn så har jag blivit plötsligt utskälld i alla möjliga situationer.

I brist på lekkamrater fokuserade jag istället på skolarbetet, fick göra de flesta grupparbeten i grupp om en vilket tidigt lärde mig att bli självständig. Jag hade gott om tid att läsa böcker vilket breddade min kunskap om världen och gödde min fantasi och föreställningsförmåga. I mellanstadiet berättade läraren om hur Platon ansåg att vi sitter med ryggen mot det som pågår och ser på skuggspelet på bergväggen, vilket vi upplever som verkligheten. Det var första gången jag stötte på någon som satte ord på min upplevelse. Andra gången var när jag som femtonåring upptäckte en bok inom esoterik. Tredje gången var då jag träffade Birkan Tore och hörde honom beskriva sin upplevelse på samma sätt som jag brukar beskriva min egen.

Naturen var och är en stor inspirationskälla. Den njöt jag av tillsammans med familjen genom friluftsliv och på egen hand då jag upplevde hur stenar, blommor och träd levde och kommunicerade. Jag utforskade under många år rörelseglädjen i olika former av dans. När jag var 8 år insåg jag att stå på scen är toppen för att när jag var 17 år inse att det är minst lika spännande att vara bakom scen, vilket ledde till mitt yrkesval som maskör. Jag älskar fortfarande att stå på scen men idag föredrar jag att hålla föredrag och att undervisa.

Yrkesliv – maskör och perukmakare

1986, direkt efter gymnasiet, åkte jag till Los Angeles.

1989 var jag hemma igen, efter att ha utbildat mig till maskör inom både film, TV, teater och mode på Institute of Studio Makeup, mitt emot Universal Studios, i North Hollywood. Dessutom hade jag hunnit med att arbeta med flera teateruppsättningar.

I Sverige kompletterade jag min perukmakarutbildning, som lärling till Valentin Sköld på Upsala Stadsteater.

Jag har jobbat på; Riksteatern, Upsala Stadsteater, Östgötateatern, Göteborgs Operan, CalTech, SVT Växjö, SVT Malmö, SVT Göteborg, mtv, Endemol m.fl.

Jag är ständigt fascinerad över hur snabbt en önskan kan bli uppfylld när jag uttalar den och verkligen menar det utan något annat som grumsar till det.

När jag jobbat på SVT Växjö ett tag såg jag en kväll tillsammans med mina föräldrar ett program som hette ”Sikta mot Stjärnorna”.  Jag sa till dem att det vore ju en dröm att få jobba med det programmet. Veckan därpå frågade en av fotograferna på SVT om jag skulle kunna tänka mig att jobba i Göteborg. De sökte en maskör på ”Sikta mot stjärnorna” och han hade nämnt för dem att jag nog skulle passa perfekt. Jag kom att jobba med programmet i både den svenska, norska och danska varianten.

Länkar till SVT

Yrkesliv – terapeut och lärare

Sommaren 1990 vikarierade jag som massör på Segel Plazas spa i Stockholm. Det gav mersmak att jobba med att bidra till människors välmående. De kommande åren behandlade jag hemma i vardagsrummet och hade även med mig behandlingsbänken till arbetsplatsen där jag för tillfället jobbade. Många som arbetar inom scenkonst och TV står, går och bär en hel del både fysiskt och mentalt så mina kunskaper var efterfrågade även inom behandlingsområdet. Under den här perioden höll jag kurser så ofta jag kunde inom reiki och BodyTalk. Det var så fantastiskt att få följa elevernas utveckling, höra om deras insikter och se vilka fina resultat de uppnådde med sina behandlingar att en önskan om att undervisa mer växte sig stark.

2001 tog jag steget och hyrde för första gången in mig på en klinik i Uppsala ett par dagar i veckan. Det ledde vidare till ett eget rum på heltid på en klinik och därefter till en egen klinik. Med tiden kom fler och fler från Stockholm på behandling hos mig i Uppsala. Det naturliga steget blev då att jag istället började resa en dag i veckan till Stockholm. Där hyr jag nu sedan många år rum på Odenplans integrerade hälsoklinik.

Från det att jag började undervisa inom BodyTalk 1996 och tills jag slutade göra det i december 2011 skedde en enorm utveckling av behandlingsformen. Mängden information som lärdes ut växte och breddades till att inte bara vara en kurs, som det var från början, utan många. Kurserna blev mer och mer specialiserade för att eleverna skulle kunna tillgodogöra sig materialet under de relativt korta kurstillfällena. Det var en enormt lärorik och spännande tid då jag även översatte allt kursmaterial. Översättandet innebar att jag verkligen behövde förstå allt som stod, vilket ledde till att jag studerade en hel del på egen hand, samt på olika universitet och högskolor. Det ledde även till att jag som ofta känner lite rädsla och ett motstånd mot att lära mig ny teknik var tvungen att lära mig en hel del jag aldrig skulle tagit mig tid att lära annars; bygga hemsidor; olika program för att göra böcker och trycksaker; redigera bilder; spela in instruktions videor etc. Tekniken utvecklades hela tiden och jag är idag glad att så många lagt ner så mycket arbete på att förenkla program och göra dem betydligt mer användarvänliga.

I januari 2012 såg jag att Birkan Tore skulle ha en kurs i Stockholm. Hade sett honom på TV och var nyfiken på om han är ”på riktigt” eller en TV produkt. Svaret var självklart så snart han kom in i rummet och började tala. Kursen var Atlantean Healing och jag som aldrig varit intresserad av vare sig Atlantis eller änglar och verkligen inte kände att jag behövde ännu en behandlingsform att erbjuda insåg att här vänder livet igen. Under meditationer upplevde jag plötsligt minnen från Atlantis, mötte människor jag känner idag i andra kroppar, kom ihåg kunskaper och färdigheter. Jag var betydligt mer än förvånad. Kände att här var områden jag ville utforska mer. Med stöd av Birkan insåg jag det kommande året att jag använt min medialitet och haft min intuition, med dess olika sinnesintryck, uppskruvad högt hela livet. Jag var dock både odisciplinerad och otränad när det gällde att använda dem medvetet. Hösten 2014 ansåg Birkan mig vara klar för att börja undervisa i Atlantean Healing och 2017 fick jag förtroendet att även undervisa i Masterclassen. Det är undervisning på ett sätt jag aldrig varit med om tidigare eftersom varje kurs är helt anpassad efter deltagarna. Inte vad det gäller ämnena som tas upp. Utan hur dessa ämnen som tas upp och beskrivs anpassas automatiskt till vad som är aktuellt i deltagarnas liv och till deras kunskapsbakgrund genom vad jag i brist på bättre beskrivning kallar den ”live streaming”, som jag får när jag undervisar. Det är så skönt att inte behöva förstå och förklara exakt hur det går till. Precis som det är skönt att jag kan använda min mobiltelefon, slå ett nummer och nå en vän oavsett om den är hemma eller på andra sidan jorden, utan att förstå tekniken som gör det möjligt.

Utbildning

Jag har sökt information och praktiska kunskaper från ett brett spektrum av källor under lång tid. Kort sagt – jag har aldrig slutat studera.

Jag har läst bl.a. basmedicin, socialpsykologi, medicinsk historia och andra historiska kurser på universitet i Sverige. Dessutom har jag studerat i USA, Tyskland, England, Malta, Portugal, Danmark, Kanada och Österrike. Främst olika medicinska tekniker och filosofier både från väst och öst, historia, religioner, kvantfysik, energimedicin, biologi och olika medvetande tekniker för fokus, meditation, ökad närvaro och förmågan att förändra sin uppfattning av tillvaron genom att lösa upp gamla föreställningar som stör.

Den gemensamma nämnaren är mitt intresse för människor och den fantastiska potential som finns inom oss alla. Oavsett om det gäller att läka ett fysiskt problem, komma tillrätta med en livsstil eller ett tankemönster, som inte längre passar in i det liv vi vill leva. Utvidga vår förståelse av vår omvärld eller utveckla vår konstnärliga förmåga och förmåga till samarbete utöver det vi trodde var möjligt.

Utbildningar jag har examen, certifiering eller diplom från;

2021 – Foundational HelioSol Technique Instructor – Sylvia Muiznieks

2020 – HelioSol Practitioner – Sylvia Muiznieks

2017 – Atlantean Healing Master Teacher – Birkan Tore 

2017 – Angelic Emotional Healing Practitioner – Ersin Davidson

2015 – Angelic Psychic – Birkan Tore 

2014 – Atlantean Healing Teacher – Birkan Tore 

2013 – Advanced Angelic Medium – Birkan Tore 

2013 – Atlantean Healing Master – Birkan Tore 

2013 – Angel Medium – Birkan Tore 

2012 – Atlantean Healing Practitioner – Birkan Tore 

2009 – Advanced BodyTalk Instructor – IBA, Sarasota, FL, USA 

2009 – Advanced BodyTalk Practitioner – IBA, Sarasota, FL, USA 

1999 – Lymfdränage inom BodyTalk terapeut – IBA, Sarasota, FL, USA 

1996 – BodyTalk Instructor – PaRama College – Dr. John Veltheim  

1996 – BodyTalk Practitioner – PaRama College – Dr. John Veltheim 

1996 – reiki master – Lena Johansson – Reiki Network 

1992 – reiki terapeut – Lena Johansson – Reiki Network 

1991 – perukmakare – lärling till Valentin Sköld, Upsala Stadsteater 

1990 – massör – Axelsons Gymnastiska institut, Stockholm

1988 – maskör – Institute of Studio Makeup – North Hollywood, CA, USA

1986 – studenten – Naturvetenskaplig hälsoinriktad linje – Per Brahe gymnasiet, Jönköping